Cumhurbaşkanlığı Yapısına Yeni Daire Başkanlığı

Fotoğraf: Arşiv

Başlık: “Cumhurbaşkanlığı Yapısına Yeni Daire Başkanlığı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararname, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni bir daire başkanlığı kurulmasını öngörüyor. Bu kararnameye göre, yeni kurulan daire başkanlığı, afet ve acil durumlar, sivil savunma, seferberlik ve savaş hali hazırlıklarına ilişkin iş ve işlemlerin takip ve koordinasyonunu üstlenecek.

Yeni daire başkanlığı, afet ve acil durumlarla ilgili bakanlıkları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde temsil edecek. Ayrıca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından talep edilen imkan ve kabiliyetlerin yönlendirilmesi ile ilgili bakanlıkların sorumluluğundaki iş ve işlemlerin yerine getirilmesini sağlayacak.

Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ile afet ve acil durum yönetim merkezlerine gerekli bilgi akışını sağlamakla yükümlü olacak. Ayrıca, bakanlar tarafından verilen görevleri yerine getirecek.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kararname ile Cumhurbaşkanlığı’na verilen görev kapsamında çeşitli bakanlıklarda yeni kadrolar oluşturuldu. Bu kapsamda, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyelerinde merkez teşkilatlarında “Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Dairesi Başkanı” kadroları ihdas edildi.

Bu yeni yapılanma, afet ve acil durumlara daha etkin bir şekilde müdahale edilmesini amaçlıyor. Daire başkanlığı, ilgili bakanlıklarla koordinasyonu sağlayarak, afet ve acil durum yönetim merkezlerine gerekli bilgi akışını sağlamak ve bakanların verdiği görevleri yerine getirmekle sorumlu olacak. Bu sayede, afet ve acil durumlarla ilgili iş ve işlemlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Kararname, Cumhurbaşkanlığı’nın afet ve acil durum yönetimindeki rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Yeni daire başkanlığı, afet ve acil durum yönetim merkezlerindeki temsiliyeti artırarak, ilgili bakanlıkların koordinasyonunu sağlayacak. Bu da, afet ve acil durumlarla mücadelede daha etkin bir yapı oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Acil Durumlar ve Savunma Planlaması Dairesi Başkanlığı’nın kurulması, Türkiye’nin afet ve acil durum yönetimindeki kapasitesini artırmayı hedefliyor. Bu yeni yapı, afet ve acil durumlarla ilgili iş ve işlemlerin daha etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Ayrıca, seferberlik ve savaş hali hazırlıklarına ilişkin iş ve işlemlerin de takip ve koordinasyonunu üstlenecek.

Yeni daire başkanlığının kurulmasıyla, Cumhurbaşkanlığı’nın afet ve acil durum yönetimindeki rolü daha da güçlenecek. Bu yapılanma, afet ve acil durumlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilmesini sağlayacak. İlgili bakanlıklarla koordinasyonu artırarak, afet ve acil durum yönetim merkezlerine gerekli bilgi akışını sağlamak ve bakanların verdiği görevleri yerine getirmek, yeni daire başkanlığının temel görevleri arasında yer alacak.

Bu kararname, Cumhurbaşkanlığı’nın afet ve acil durum yönetimindeki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Yeni daire başkanlığı, afet ve acil durumlarla ilgili iş ve işlemlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Bu sayede, Türkiye’nin afet ve acil durum yönetimindeki kapasitesi artırılmış olacak.

✍️ Yorum Yapın